Poročilo Šport in Špas v Vrtcu Hoče

Rok prijav na nov razpis podaljšan!
2 oktobra, 2023
Poročilo Šport in Špas na OŠ Griže
24 oktobra, 2023
Prikaži vse

Poročilo Šport in Špas v Vrtcu Hoče

Na prijetno torkovo jesensko popoldne, smo se po nekaj letnem premoru, znova zbrali na igriščih vrtca in izvedli prireditev ŠPORT IN ŠPAS. Na prireditvi je sodelovalo vseh 13 skupin vrtca. Zbrali smo se v velikem številu.

Pričeli smo s kratkim uvodnim programom, govorom g. ravnatelja in g. podžupana in podali osnovne informacije.

Skupina Samotarji in DRUŠTVO UPOKOJENCEV so nas očarali z ljudskimi napevi. Mojca in Lidija, članici DRUŠTVA ŠPORTNA IN AKTIVNA sta nas dodobra ogreli in že nas je vodnica Mojca iz PLANINSKEGA DRUŠTVA SKALCA popeljala na pohod.

Člani PGD Hoče so se predstavili kar s tremi vozili. Otroci in odrasli so se z velikim zanimanjem spoznavali z gasilsko opremo, »gasili« z vodo…
Z nami so bili policisti PP RAČE in policist motorist s PROMETNE POLICIJE MARIBOR. Otroci so lahko sedli na policijski motor in raziskovali policijski avto, opremo.
Okrepčali smo se z jogurti in namazi HECL, z jabolki SADJARSTVA VRECL, keksi ŠTEKAR, s kruhom LEŠNIK, z odličnimi marmeladami in sokovi MEDENEGA SIJA, s čaji z domačega vrta in seveda s pečenimi kostanji.

Razgibavali smo se na športnih igrah, poligonih, igrah naših babic, nogometu, spretnostnih igrah, igrah z žogo… Balinali smo z BALINARSKIM DRUŠTVOM HOČE, se sproščali v kotičkih za sproščanje in pravljičnih kotičkih. Zaigrali smo na ukulele in male orffove instrumente, spoznavali harmoniko z Lukom in še kaj.
Na stojnici RDEČEGA KRIŽA so nam izmerili pritisk, sladkor v krvi in holesterol.
Nagradili smo najmlajšega in najstarejšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino.

Dragoceno je, da se krajani srečujemo in spoznavamo na takšnih in podobnih prijetnih druženjih, saj tako uvidimo, da kraj ni le prostor kjer bivamo, temveč ljudje, ki si imamo kaj za ponudit, pa če tudi le prijazen nasmeh in toplo dlan.
Zahvala OBČINI HOČE za postavitev stojnic. Srčna hvala vsem sodelujočim za dobro voljo pri organizaciji in vsem udeležencem, da smo skupaj ustvarjali boljši danes.

Koordinator: Lučka Lumunea